Psykolog Ajla | Om mig
59
page,page-id-59,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

 

 

 

IMG_4100OM MIG

Jag heter Ajla Hadzijahovic och är leg. psykolog med en psykologexamen från Örebro Universitet. Jag har flerårig erfarenhet av psykologiskt arbete och är nu verksam i främst Stockholms län med omnejd. Målet med mitt företag, PsykologAjla, är att erbjuda företag och organisationer psykologiska tjänster inom främst stress, mindfulness, ledarskap och handledning. Min personliga övertygelse är att psykologisk kunskap både kan och bör användas innan psykisk ohälsa uppstår.

psykologforbundet-logo

Medlem i psykologförbundet och psykologföretagarna

 

Viktig information

När Du ska välja psykolog är det viktigt att känna till information om utbildning, legitimation och titelskydd. Den svenska psykologutbildningen omfattar 300 poäng (5 år) på universitet. För att få legitimation som psykolog krävs 12 månaders praktisk tjänstgöring (PTP) i psykologarbete under handledning av erfaren psykolog.

Legitimation
Psykologlegitimationen är en garanti för att psykologen har genomgått en av samhället godkänd utbildning och även fullgjort PTP-tjänstgöring. Socialstyrelsen utfärdar legitimation och för register över alla legitimerade psykologer. Om Du vill kontrollera om en psykolog har legitimation kan Du ringa till Socialstyrelsen på telefonnummer: 08-555 530 00.

Titelskydd
Titeln psykolog är skyddad inom hälso- och sjukvårdens område. Det innebär att ingen får utge sig för att vara psykolog utan att ha legitimation i den mån det gäller undersökning, diagnostik, vård och behandling.